tiistai 6. elokuuta 2013

Arkeilua

Kävimme viikonloppuna koko perheen voimin idyllisellä huvipuistoretkellä Tampereen suunnalla. Lippuihin hujahti reilu satanen, vaikka Marple pääsikin mukaan ilmaiseksi. Viivyimme huvipuistoalueella aika tasan neljä (4) tuntia, joista kaksi (2) Watson karjui räkä poskella, koska oli 101-senttisellä varrellaan liian pieni lähes kaikkiin laitteisiin, ja possujunat sun muut ovat kuulemma vauvoille. Plääh. Delfiinit olivat onneksi molempien ipanoiden mieleen ja hormonihirviöäitinsä itki esitystä katsoessaan hormoni-itkujaan, koska delfiini. Ihan loogista - ainakin jossain todellisuudessa.

Riehumareissu imi mehut koko jengistä, ja muutama päivä on mennyt vain lattialle kasautuvia leivänmuruja sohvan ja maton alle potkiessa. Poirot'lla on ilmeisesti joku kasvu- ja kehitysspurtti päällänsä, sillä minä olen aivan onnettoman uupunut. Katkaisin epätoivon hetkellä jopa plussatestistä asti jatkuneen kahvilakkoni vain todetakseni, että jo kahvin tuoksu saa minut oksentamaan. (Onneksi tämä selvisi eräänä aamuna kotioloissa eikä seuraavan päivän vierailulla anopin luona.) Tee onneksi helpottaa hieman koomaisuutta kofeiiniresistenssin palattua ns. normaalille tasolle, kun en enää juo viittä tai kuutta muumimukillista yönmustaa elämännektariinia, kuten ennen plussatestiä. 

Painopuolella meno näyttää mukavalta. Sokerivieroitusoireet ovat helpottaneet niissä määrin, että uskaltauduin tänään ostamaan itselleni neljän irtokarkin pussin. En saanut syötyä niistä kuin kaksi, kun makeus alkoi jo ällöttää, ja päätin säästää Susu-palan ja salmiakkipääkallon illaksi. Vaakakin näyttää lounasaikaan vaatteet päällä saman verran kuin aamulla alusvaatteisilla plussatestiä seuraavana päivänä, eli hiukan on nestettä ja muuta kuonaa tainnut koneesta poistua. Mitään varsinaista laihdutuskuuria en aio tietenkään tähän elämänväliin nykäistä, vaan ihan yksinkertaisesti kytätä vähän tarkemmin, mitä suuhuni laitan. Käytännössä välttelen nopeita hiilihydraatteja ja yritän pitää kiinni säännöllisestä ruokailurytmistä. Helpommin sanottu kuin tehty kahden kääpiöhirviön pyörityksessä.

Ylihuominen kierukkaoperaatio ja lasketun ajan määritys ei ainakaan vielä pelota tai jännitä. Fiksuna ja filmaattisena tyyppinä olen keskittänyt vähän energiani ja alitajuntani resurssit jo synnytyksen panikointiin. Neiti Marplen synnytys jätti jonkinasteiset traumat (joita ehkä täälläkin tulen käsittelemään), joten pelkopolin kautta taidan tällä kertaa synnyttelemään suunnata. Sektiota en kuitenkaan tahdo, ellei se jostain syystä ole lääketieteellisesti välttämätöntä. Oli miten oli, nämä jutut olisi ehkä fiksuinta jättää ajatustasolle muhimaan vielä parin raskauskolmanneksen ajaksi, mikä on kylläkin yllättävän hankalaa, kun vedet menevät joka yö vähintään kerran.

Nyt jätän lörpöttelyt sikseen ja lastaan itseni päiväristeilylle Höyhensaarille. Jälkikasvusto kuorsaa osittain, osittain leikkii melko hiljaa sängyssään, ja Ylitarkastaja häärää hellan ääressä hajuherkän vaimonsa sijasta, joten montaa yhtä hyvää mahdollisuutta ei tämän vuorokauden puolella taida tulla.

(rv. 6+5?)

2 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida pelkopoliasiaan, vaikka vielä ihan liian aikaista onkin miettiä synnytysjuttuja ylipäätään. Itse kävin Tosikoista odotellessa pelkopolilla ja se kyllä kannatti! Tosin, isomman hyödyn olisin saanut, jos olisin päässyt sinne aikaisemmin. Koska kesälomat ja blaa blaa blaa, pääsin pelkopolille vasta reilu kuukausi ennen LA. Jos olisin päässyt aikaisemmin, olisin halutessani saanut myös (ainakin minun pelkoni laadulla) jotain hyponoterapiaa (vai mitäköhän se oli, jotain sinne päin). Noin myöhäisessä vaiheessa en olisi kuitenkaan ehtinyt käydä suositeltua määrää niissä terapioissa, joten se piti kuulemma sitten passata kokonaan. Mutta jo se yksi pelkopolikäynti oli ehdottoman kannattava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun positiivisia kokemuksiasi pikaisestakin pelkopolin asiakkuudesta muistelin myös tätä pohtiessani. :) Marplen synnytys oli kai kaikkien muiden mielestä oikein onnistunut erityisesti sen nopeutensa vuoksi, mutta mulle jäi lievä pakokauhu koko tilanteesta. Watson syntyi ihan yhtä luomuna ja hätäisesti, mutta se tilanne oli kokonaisuutena jotenkin... vähemmän kamala.

      Äh, oikeastaan tahdon kai vain päästä juttelemaan yleisesti tuosta synnytyksestä ja siitä, menikö siinä kaikki ihan oppikirjan mukaan. Ja onko mitään mahdollisuuksia päästä ensi kerralla suoraan saliin sisätutkimuksen jälkeen kipupiikkien luo sen sijaan, että kärvistelen vartin käyrällä ja toisen käytävällä kätilöä odottamassa... :D

      Poista